Bloedirritant! Collega’s die vlak van tevoren afzeggen voor een overleg over het omgevingsplan. Of collega’s die toezeggen een uurtje te komen, maar vervolgens helemaal niet op komen dagen.

Of collega’s die van alles in een Programma willen douwen zonder te weten wat het is. Heel lastig om mee om te gaan. In elke gemeentelijke organisatie – maar ook in adviesbureaus – lopen zulke mensen rond.

Hoe ga je ermee om? Je hebt de neiging om ze niet meer uit te nodigen of boos te worden. Dat helpt helaas niet. Wij mensen houden niet van veranderingen. We voelen weerstand. En de Omgevingswet is zó immens. En het zoveelste uitstel, nu weer naar 1 januari 2024, helpt ook niet echt om je collega’s in beweging te zetten.

In elke gemeente die we op weg helpen met een op maat gemaakt casco-omgevingsplan horen we deze verhalen en maken we het mee. Het is heel frustrerend. Wij zijn ook geen psychologen met een pasklaar antwoord maar hebben wel wat tips. Praktijktips door vallen en opstaan verkregen 🙂

  • maak het klein: hak het project omgevingsplan op in kleine mootjes. Het ‘integraal moeten denken’ is voor veel mensen lastig en veel te vaag. Het is abstract. Knip het project dus op in concrete thema’s zoals: geluid, geur, erfgoed, windmolens, etc. Laat de collega’s van geluid, ook die van de omgevingsdienst, dus ook alleen adviseren over de onderdelen waar ze goed in zijn: geluid. Zo hou je het behapbaar voor iedereen. Maar de tussenschotten of muren moeten toch weg? Ja, maar nog niet direct. Je moet mensen de tijd geven.
  • doe concrete voorstellen: gooi ter beoordeling van het omgevingsplan niet de hele tekst over de schutting. Dat is veel te veel. Als je een paragraaf met regels over geluid hebt, mail alleen die tekst naar je collega van geluid. Dat is concreet en te doen.
  • vraag niet om toestemming: om verder te kunnen is het noodzakelijk de focus te houden op de grote lijn: het project verder brengen, stapje-voor-stapje. Soms moet je heel eigenwijs doorgaan, ondanks alle weerstand en doe je werk wat eigenlijk je collega zou moeten doen. Als dat uitblijft, kun je beter zelf een concreet tekstvoorstel doen en doorgaan. Zo blijf je zelf ook gemotiveerd. Mail je tekstvoorstel aan je collega en ga door met de volgende stap. Sta wel open voor kritiek en commentaar van je collega, maar ga wel door. Focus op het einddoel.
  • hou het leuk: hoewel dat niet altijd meevalt – je wil je collega’s het liefst achter het behang plakken – is het belangrijk om de bijeenkomsten leuk en behapbaar te houden. Hou de bijeenkomsten kort, hooguit 2 uren achter elkaar. Een hele dag houdt niemand vol. Zo hou je rekening met de agenda van anderen en is het aantrekkelijker om wel te komen. Je kunt beter vaker iets organiseren, dan te lang.
ook collega's in de NEE-stand

Nog niet gestart met het omgevingsplan? Een Start-Omgevingsplan helpt je snel op weg! Meer lezen