Tips? Envelop icoon

Ontvang tips over echte ervaringen uit de praktijk van het omgevingsplan!

Envelop icoon

Geo-software

Fylo - software voor omgevingszonering

Versnelt het overleg van de Omgevingstafel (onderzoeksfase)

Versnellen onderzoeksfase

Het doel van 900.000 woningen bouwen voor 2030 staat onder druk. In het huidige tempo gaan we dit doel niet halen. De focus ligt nu vooral op het verkorten van wettelijke termijnen om versnelling te realiseren. Daar ligt niet de oplossing! De informele fase duurt veel langer dan de wettelijke fase.

De oplossing ligt in het versnellen van de onderzoeksfase van plannen, in de fase van het overleg van de Omgevingstafel van de gemeente. Het integraal toetsen van alle onderdelen uit de fysieke leefomgeving is voor de gemeente te complex. Daar is digitale hulp voor nodig. Samen met Imagem is de applicatie FyLo ontwikkeld. De eerste versie is in juni 2023 tijdens GeoBuzz gepresenteerd.

Knelpunten én oplossingen snel in beeld

Met FyLo kun je met je collega’s direct zien waar de knelpunten liggen van een bouwproject en hoe je die kunt oplossen. FyLo is ontwikkeld in de gemeentelijke praktijk. Er zijn twee versies in ontwikkeling:

  • spuitzonering
  • omgevingszonering

Hoe? Dat laten we graag zien! Neem contact op met Marian Harberink: boek een belafspraak of mail.

 

In één oogopslag oplossingen zien voor complexe (bouw)projecten

FyLo biedt razendsnel inzicht bij de toetsing van plannen en de onderzoeksfase in het kader van de fysieke leefomgeving uit de Omgevingswet. Je ziet direct in beeld waar de knelpunten liggen én de oplossingen.

Een demo zien?

Maak een belafspraak of vul het contactformulier in.

We laten je graag de mogelijkheden van FyLo zien. Neem alvast een kijkje.

Ontdek FyLo

© 2024 OmgevingsplanOnline B.V. ©