Sterke gemeenten die weer regie voeren in ruimtelijke planvorming

“Minder uitbesteden aan adviesbureaus”

Founder Marian Harberink: Er zijn sterkere gemeenten nodig die de regie voeren in ruimtelijke planvorming. Dat vraagt minder uitbesteding en meer zelf doen als gemeente. Een illusie? Wij denken van niet. Planologen, beleidsmedewerkers en juristen bij gemeenten kunnen veel meer dan ze zelf denken!

We ontwikkelen praktische trainingen en software voor RO-medewerkers van gemeenten op het gebied van het omgevingsplan en de fysieke leefomgeving. Met als doel om weer zelfvoorzienend te worden en minder afhankelijk te zijn van stedenbouwkundige bureaus en andere adviesbureaus.

Eigenwijs? Ja, door praktijkervaring

We hebben ruim 20 jaar praktische werkervaring opgedaan op het gebied van ruimtelijke ordening bij meer dan 30 gemeenten.
Maar ook veel adviesopdrachten uitgevoerd voor tal van projectontwikkelaars, ondernemers en stedenbouwkundige bureaus via het adviesbureau De Omgevingsjurist B.V.

Omdat we zelf ook als omgevingsjurist en planoloog bij verschillende gemeenten hebben gewerkt, maar ook de marktkant hebben ervaren en leren kennen, begrijpen we de complexiteit en weten we ook hoe het anders kan. Eigenwijs? Ja, maar onze missie is nodig voor sterkere gemeenten!

© 2024 OmgevingsplanOnline B.V. ©