Tips? Envelop icoon

Ontvang tips over echte ervaringen uit de praktijk van het omgevingsplan!

Envelop icoon

Regie terug naar gemeente!

-> We willen het dagelijkse werk van RO-medewerkers bij gemeenten (beleidsmedewerkers, juristen en planologen van afdelingen Ruimte) eenvoudiger én leuker maken.

->De regie moet terug naar de gemeente.
We willen sterkere gemeenten die de regie voeren in ruimtelijke planvorming. Dat vraagt minder uitbesteding en meer zelf doen als gemeente. Een illusie? Wij denken van niet. Planologen, beleidsmedewerkers en juristen bij gemeenten kunnen veel meer dan ze zelf denken!

We ontwikkelen programma’s, sessies en software voor RO-medewerkers van gemeenten op het gebied van het omgevingsplan en de fysieke leefomgeving. Met als doel om zelfvoorzienend te worden en minder afhankelijk te zijn van stedenbouwkundige bureaus en andere adviesbureaus.

Een greep uit ons klantenbestand:

OmgevingsplanOnline

Waarom?

Wij willen sterkere gemeenten Het dagelijkse werk van RO-medewerkers van gemeenten (zoals beleidsmedewerkers, juristen en planologen) moet gemakkelijker en ook leuker worden. Ook moet hun inhoudelijke kennis versterkt worden. We willen sterkere gemeenten die de regie voeren in ruimtelijke planvorming. Dat vraagt minder uitbesteding en meer zelf doen. Een illusie? Wij denken van niet.

Waarom? Het werkveld van RO-medewerkers is complex. Het speelt zich af in een politiek krachtenveld van vele belangen in de ruimtelijke ordening. Politiek, burgers en bedrijven willen allemaal hun zegje doen en geen nee horen. Verder is de wetgeving vrijwel continue aan verandering onderhevig. Om je daarin als RO-ambtenaar te bevinden en overeind te blijven is lastiger dan men denkt. De combinatie politiek krachtenveld, mondige burgers en steeds veranderende wetgeving is complex.

De afgelopen 10 jaar is er een beweging gaande om vrijwel alle werkzaamheden op het gebied van ruimtelijke planvorming, zoals bestemmingsplannen en visies, uit te besteden aan stedenbouwkundige bureaus en adviesbureaus. Hierdoor is veel kennis bij gemeenten verdwenen. De ruimtelijke planvorming in Nederland ligt vrijwel geheel in handen van adviesbureaus. Het evenwicht is zoek. Bij de grote opgaven die er nu liggen, zoals energietransitie, klimaatverandering en Omgevingswet is dit onverantwoord. De regie moet terug naar gemeenten. Een sterke gemeente is nodig om weerstand te bieden aan te sterke marktwerking en om regie te voeren.

Onze oplossing We ontwikkelen praktische programma’s en software voor RO-medewerkers van gemeenten waarmee een betere en snellere besluitvorming voor bedrijven en burgers kan plaatsvinden. Gebaseerd op meer dan 20 jaar praktische werk- en advieservaring bij en voor gemeenten, projectontwikkelaars en stedenbouwkundige adviesbureaus.

Waarom wij?

We hebben ruime en praktische werkervaring opgedaan op het gebied van ruimtelijke ordening bij tal van gemeenten. Maar ook opdrachten uitgevoerd voor projectontwikkelaars, ondernemers en stedenbouwkundige bureaus. Omdat we zelf ook als RO-medewerker bij verschillende gemeenten hebben gewerkt, maar ook de marktkant hebben ervaren en leren kennen, begrijpen we de complexiteit en weten we ook hoe het anders kan. Eigenwijs? Ja, maar onze missie is nodig voor sterkere gemeenten!

Regie terug naar gemeente!

Hulp nodig?

Maecenas tempus, tellus eget condimentum rhoncus, sem quam semper libero, sit amet adipiscing sem neque sed ipsum.

Bekijk de documentatie
© 2023 OmgevingsplanOnline B.V. ©