De Bruidsschat is de vuilnisbelt van het Rijk. Het is als zwerfafval dat blijft rondslingeren als je er niets aan doet. Blikjes die vooruit geschopt worden, bekers die blijven liggen.

In het DSO ziet niemand dit zwerfafval. Dat is juist zo lastig, print ‘em daarom maar eens uit. Je zult versteld staan. De Bruidsschat is een ratjetoe van regels die het tijdelijke omgevingsplan vanaf 1 januari 2024 ernstig vervuilt. Waarom ruimt niemand dit op?

Wil jij regels over fotorolletjes in het nieuwe omgevingsplan? Ja? Laad dan vooral de digitale versie van de Bruidsschat in je software. Veel software-aanbieders bestempelen dit als service zonder te weten wat ze doen. En in de praktijk merken we dat jij als RO-medewerker, jurist of planoloog hier braaf mee instemt. Waarom?

Besef dat de Bruidsschat in juridisch opzicht overgangsrecht is. De Bruidsschat zit vol met regels waar het Rijk vanaf wil en richting gemeente gooit. Vangen! Dat de gemeente op 1 januari 2024 van rechtswege een tijdelijk omgevingsplan heeft, wil niet zeggen dat je met deze rommel verder moet. Je kunt nu al beginnen met het kritisch doornemen van de Bruidsschat. Ga er met een stofkam doorheen. Maak een selectie van de regels die meegaan naar het nieuwe omgevingsplan of niet. Leg dit voor aan de Omgevingsdienst en hak knopen door.

Uitstelgedrag komt vaak voor: ‘We wachten nog op de definitieve versie, anders doe we veel werk voor niets‘. Echt onzin.

Weet je niet hoe dit aan te pakken?

Volg dan ons ProgrammaIn 6 stappen naar een nieuw omgevingsplan!

  • leer praktisch en op een creatieve manier een basis-omgevingsplan te maken in 6 stappen
  • 6 modules: elke 2 weken 2 uren les in gemeentehuis
  • afgestemd op de gemeentelijke praktijk
  • krijg zelf de regie over de inhoud en structuur van het nieuwe omgevingsplan
  • 24/7 toegang tot het platform waar je in eigen tempo verder kunt leren
  • begeleiding door een ervaren jurist of planoloog

Wat levert het op:

  • op 1 januari 2024 zelf het omgevingsplan kunnen wijzigen met nieuwe regels
  • een modulair casco-omgevingsplan-op-maat in software
  • praktische kennis over opbouw en structuur van het nieuwe omgevingsplan

We vertellen je graag meer! Bel 010 – 307 2273 of boek een belafspraak in. Mailen mag natuurlijk ook.

P.S. Op 1 augustus 2023 starten we met de 2e groep gemeenten. Doe mee!

regel fotorolletjes